Syndicus

Wat is een syndicus?

Stel je voor dat je eigenaar bent van een appartement in een gebouw dat uit tien appartementen bestaat. Wanneer de deurklink van jouw badkamerdeur afbreekt, ben je uiteraard zelf verantwoordelijk voor de reparatie ervan, want het is tenslotte jouw appartement. Maar wat als de deurklink van de gemeenschappelijke voordeur afbreekt?

Als eigenaar in een appartementsgebouw ben je niet alleen afzonderlijk eigenaar van jouw eigen appartement(en), maar tegelijkertijd ook mede-eigenaar van de gemeenschappelijke delen, kortweg de mede-eigendom. Het voorbeeld van de gemeenschappelijke voordeur werd reeds aangehaald, maar ook de inkomhal, de voortuin of de lift van het gebouw zijn voorbeelden van mede-eigendom.

Een syndicus – een andere term voor gebouwbeheerder – heeft als taak om als onafhankelijk orgaan op te treden en te waken over het welzijn van deze mede-eigendom. In het bovenstaande geval van schade aan de gemeenschappelijke voordeur is het dan ook de syndicus die verantwoordelijk is voor de reparatie.

Units

%

Snelle & goede schadeverwerking

Jaar ervaring

Onze Visie

Jurimmo bv heeft al meer dan 30 jaar ervaring als erkende syndicus die aangesloten is bij het BIV.

Zo wordt de onafhankelijkheid en neutraliteit van de syndicus hoog in het vaandel gedragen.

Bovendien bestaat Jurimmo uit een bekwaam, ervaren, leergierig en dynamisch Syndicus team.

Op deze manier wordt het optimaal beheer van de diverse gebouwenportefeuille gegarandeerd.

Eigenaars

Gebouwen

Units

Medewerkers

Waarom Jurimmo als syndicus?

De taken van een syndicus beperken zich uiteraard niet tot het repareren van de deurklink van een gemeenschappelijke voordeur. Integendeel, het takenpakket van een syndicus is zeer gevarieerd en komt altijd op maat van de noden en de omvang van het gebouw in kwestie.

Het is namelijk zo dat een syndicus verplicht is wanneer er sprake is van meer dan één eigenaar in het gebouw. Dat betekent dat ook een appartementsgebouw met twee appartementen – met respectievelijk twee eigenaars – verplicht is om beroep te doen op een syndicus. Het takenpakket van deze syndicus zal dan weliswaar lichter zijn dan dat van een syndicus van een gebouw met honderd eigenaars, maar zelfs in dit eerste geval is het aangeraden om een syndicus onder de arm te nemen.

Het is net het neutrale karakter van een syndicus dat vaak een enorme meerwaarde blijkt te zijn in het beheer van een residentie. Het is niet alleen een waarde die mede-eigenaars hoog in het vaandel dragen, maar het is ook een waarde die Jurimmo als syndicus met hen deelt. Zo tracht Jurimmo steeds om alle mede- op één lijn krijgen om die initiatieven te nemen, die de residenties op de best mogelijke manier ten goede komen en die iedereen het hoogst mogelijke woonplezier garanderen.

Daarbij kan het Jurimmo Syndicus Team ook rekenen op haar rijke ervaring in het vak. Dit heeft niet alleen betrekking op het aantal jaren, maar ook op de reikwijdte van haar huidige opdrachten. Zo beheert Jurimmo kleinere gebouwen zoals die hierboven, maar ook gebouwen van tientallen en soms wel honderden mede-eigenaars.

Tenslotte ligt de grootste sterkte van Jurimmo in het feit dat het aangesloten is bij het BIV, het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars dat vastgoedbemiddelaars, syndici en rentmeesters controleert en reguleert. Deze erkenning toont dat Jurimmo bekwaam is om als syndicus te fungeren en een correcte, transparante dienstverlening kan garanderen.

U bent reeds klant?

Klik hier om in te loggen op de webpagina van uw gebouw.

Vraag uw vrijblijvende offerte aan 

Vraag uw persoonlijke, vrijblijvende offerte aan door het onderstaande aanvraagformulier in te vullen. Aansluitend ontvangt u een inleidende voorstelling van ons bedrijf én een duidelijk overzicht van onze taken met een corresponderende, berekende verloning op maat.

 

Onze partners